Dr. Ratkay Imola

Szemész szakorvos, Főorvos, Ph.D, Orvos igazgató

Dr. Ratkay Imola szemész főorvos 1987-ben kapott általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen, 1991-ben szerzett szemész szakorvosi képesítést. 1990-ben csatlakozott az első – Bor Zsolt professzor vezette – Magyar Excimer Lézeres Kutatócsoporthoz. Az elsők között volt Magyarországon, aki LASIK beavatkozást hajtott végre. A világon először végzett a corneán 1998-ban intrastromális ablaciót, majd 1999-ben femtoszekundumos lézerrel vágott lebenyt FemtoLasik és FLK kezeléshez, valamint intracorneális gyűrű beültetéshez csatornát. 2001-ben szerezte meg PhD fokozatát a Szegedi Tudományegyetemen. 2010-ben Európában elsőként ültetett be Presbylens mikrolencsét a szaruhártyába az öregszeműség kezelésére. Az elmúlt 20 évben femtoszekundumos lézerrel a szaruhártyában több mint 19 millió műtétet végeztek világszerte. Ezen területen kifejtett úttörő munkásságáért mondott köszönetet a Nobel-díjas professzor Ratkay Imola szemész főorvosnak és Juhász Tibor fizikus professzornak, aki az általuk előállított ultragyors hullámú lézerből szemészeti lézert fejlesztett ki.

Dr. Skribek Ákos

Szemész szakorvos, Egyetemi adjunktus, Igazgatóhelyettes

Dr. Skribek Ákos a Szegedi Tudományegyetem Szemészeti Klinikájának egyetemi adjunktusa, 2018 óta az intézmény igazgató-helyettese. 1993-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán, azóta a szegedi klinikán dolgozik. 1997-től szemész szakorvos, 2013-ban Ph.D. fokozatot szerzett. A magyar és angol nyelvű fogorvostanhallgatók szemészeti graduális képzésének oktatási felelőse. Több magyar és nemzetközi szemészeti társaság, a Magyar Szemorvos Társaság vezetőségi tagja. ,, A látás, a látás visszaadása, ismételt lehetővé tétele azt jelenti, hogy újra képesek legyünk a világhoz való kapcsolódáshoz. Legszebb élményeinkhez látványt társítsunk, az értékes pillanatok emlékképét megőrizzük. A látottakból tanuljunk, az olvasott szavakból képi ismereteket szerezzünk. Észleljük, megéljük mindazt, amiben élünk.”

Dr. Ördögh Dominika

Szemész szakorvos

Azután, hogy megszereztem az orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen 2018-ban, a szegedi Szemészeti Klinikán helyezkedtem el, ahol azóta is folyamatosan bővítem a szaktudásom. Szemészet szakvizsgámat 2023 májusában tettem le. Jelenleg amellett, hogy napi szinten részt veszek a betegellátásban, orvostanhallgatók oktatásával és klinikai tudományos munkával is foglalkozom. Kutatásom fő témája a bőrgyógyászati és szemészeti – ezen belül a szemfelszíni – betegségek közötti összefüggések feltárása.

Kiemelt érdeklődési területeim:

  • Refraktív sebészet
  • Szemfelszín és elülső szegmens betegségei
  • Gyulladásos szembetegségek

Célom, hogy a lehető legmagasabb szinten szolgálhassuk jelenlegi és jövőbeli pácienseinket a dél-alföldi régióban.

Nyelvtudás: angol

Dr. Szabó Júlia Dóra

Szemész szakorvos

Gyermekkorom óta foglalkoztat a látás, egyetemi tanulmányaim alatt érdeklődésem fókuszában így az első évektől a szemészet állt. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem orvosi diplomámat 2013-ban, melyet követően tudományos kutatómunkával foglalkoztam. Ph.D. disszertációm témája a szaruhártya őssejtek hosszútávú tenyésztése. 2021-ben tettem szemészeti szakvizsgát kiváló minősítéssel. 

Nyelvtudás: angol

Dr. Sándor Szilvia

Szemész szakorvos

2018-ban végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően költöztem Szegedre, hogy az SZTE Szemészeti Klinikáján dolgozhassak.

A mindennapi betegellátás mellett részt veszek az oktatásban, illetve több alkalommal vettem már részt országos kongresszusokon, ahol többször szerepeltem előadóként.

A szemészetben leginkább a kiemelt türelmet és precizitást igénylő beavatkozások, a manualitás okozta kihívások állnak a legközelebb hozzám.

Szeretném az elmúlt években szerzett elméleti és gyakorlati tudásomat a lehető legmagasabb szintre emelni, hogy ezzel segítsem a pácienseket, valamint a kollégákkal való együttműködést. Munkám során erősségemnek érzem mind a verbális, mind az empatikus kommunikációt.

Nyelvtudás: angol, román

Dr. Polgár Nóra

Szemész szakorvos

Hintersehr Zita

Műtősnő

Horváth Rita

Asszisztensnő

Szloboda Ákos

Egészségügyi ügyfélmenedzser

Kárpáti Réka

Ügyfélszolgálati vezető

hu_HU